DavosBlog

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τη νύχτα


'Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Δείτε τον καιρό μέχρι την Πέμπτη.
Μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πιθανώς την Κρήτη και τις Κυκλάδες.
Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών για πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν. Οπως αναφέρει, ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας .

Μεγάλη ταλαιπωρία για περισσότερους απο 400 επιβάτες που παρέμειναν για περίπου 5 ώρες έξω απο το λιμάνι της Ρόδου καθώς το Blue Star 1 δεν μπορούσε να δέσει, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Επίσης το πλοίο ''Παναγία η θαλασσινή" δεν απέπλευσε απο τα Μεστά της Χιού με προορισμό το Λαύριο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Οι 10 επιβάτες θα φύγουν με άλλο πλοίο της εταιρείας στις 22.00, για το λιμάνι του Πειραιά.

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο του πλοίου "Διαγόρας" απο Πειραιά για Αστυπάλαια, που ήταν προγραμματισμένο για τις 15.00.

Από το πρωί βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό, ενώ πολλοί δρόμοι του λεκανοπεδίου πλημμύρισαν.

Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν στον δήμο Αχαρνών, όπου πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λεωφόρος Καραμανλή όπου για πολλοστή φορά συσσωρεύτηκαν μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες, ενώ πολλά αυτοκίνητα λόγω του νερού ακινητοποιήθηκαν.

Με αλυσίδες, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου του νομού Φλώρινας. Πρόκειται για την εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και τις επαρχιακές οδούς Αετού Νυμφαίου και Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου ενώ χιονίζει μέσα στην πόλη της Φλώρινας και την Κοζάνη.


Η πρόγνωση του καιρού

Για τη Δευτέρα προβλέπονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από 300 μέτρα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως της Θράκης (πάνω από 300 μέτρα). Τα φαινόμενα το πρωί στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά βαθμιαία όμως στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από βορρά προς νότο θα στραφούν σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βόρειους ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά τις πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ, στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και και στα υπόλοιπα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια.

Για την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά νότιοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγη:www.newsit.gr

Ελλάς μπορείς!


Η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική Ελλάδος που θα αντιμετωπίσει τις Κροατία, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα στον 6ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2012.

Το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ απέφυγε τα μεγαθήρια του 1ου γκρουπ δυαμικότητας και πλέον ο δρόμος για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας είναι ορθάνοιχτος.

Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Χελάκη για την κλήρωση

Στα τελικά προκρίνονται οι 9 πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος, ενώ οι υπόλοιποι 8 δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους.

Αναλυτικά οι όμιλοι που ανέδειξε η κλήρωση:

1ος Όμιλος: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Βέλγιο, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία.

2ος Όμιλος: Ανδόρα, Αρμενία, ΠΓΔΜ, Ιρλανδία, Σλοβακία, Ρωσία.

3ος Όμιλος: Νησιά Φερόε, Εσθονία, Σλοβενία, Βόρειος Ιρλανδία, Σερβία, Ιταλία.

4ος Όμιλος: Λουξεμβούργο, Αλβανία, Λευκορωσία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Γαλλία.

5ος Όμιλος: Σαν Μαρίνο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία.

6ος Όμιλος: Μάλτα, Γεωργία, Λετονία, Ισραήλ, Ελλάδα, Κροατία.

7ος Όμιλος: Μαυροβούνιο, Ουαλία, Βουλγαρία, Ελβετία, Αγγλία.

8ος Όμιλος: Ισλανδία, Κύπρος, Νορβηγία, Δανία, Πορτογαλία.

9ος Όμιλος: Λίχτενσταϊν, Λιθουανία, Σκωτία, Τσεχία, Ισπανία.

Πηγη:www.newsit.gr

Η Toyota θα ανακοινώσει την ανάκληση του Prius



Η Toyota θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα την ανάκληση των μοντέλων Prius, μετά τη διαπιστωμένη δυσλειτουργία στα φρένα τους
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας την ανάκληση από την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ του υβριδικού μοντέλου της Prius, στο οποίο έχει διαπιστωθεί πρόβλημα στο σύστημα των φρένων, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Γιομιούρι Σιμπούν.

Σύμφωνα με την Γιομιούρι Σιμπούν, που δεν αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής της, η εταιρεία έχει ειδοποιήσει τους αντιπροσώπους της στην Ιαπωνία πως πρόκειται να ανακαλέσει όλα τα αυτοκίνητα που έχουν πωληθεί στην χώρα. Το μέτρο αφορά το τελευταίο μοντέλο Prius, που κυκλοφόρησε στην αγορά τον περασμένο χρόνο και του οποίου το σύστημα των φρένων αντιδρά με βραδύτητα σε ψυχρές θερμοκρασίες.

Την περασμένη Πέμπτη, η Toyota παραδέχθηκε την δυσλειτουργία αυτή , που εργοστασιακά έχει διορθώσει τον Ιανουάριο, και τόνισε πως θα ανακαλέσει όσα οχήματα είχαν πωληθεί πριν την ημερομηνία αυτή. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης αφορά 300.000 Prius (170.000 στην Ιαπωνία, 100.000 στις ΗΠΑ και 30.000 στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου).

Πάνω από 200 προσφυγές έχουν κατατεθεί στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και τουλάχιστον πέντε ατυχήματα έχουν καταγραφεί στην Ιαπωνία.

Τα προβλήματα στο Prius έρχονται να προστεθούν στα άλλα προβλήματα στην επιτάχυνση που έχουν διαπιστωθεί σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, και έχουν προκαλέσει την ανάκληση περίπου 8 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως, ενώ πολλές ομαδικές προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Toyota σε ΗΠΑ και Καναδά για την καθυστέρηση να ανακοινωθούν στο κοινό οι δυσλειτουργίες των αυτοκινήτων της.

Πηγη:www.newsit.gr

Σούπερ ΠΑΟ, σούπερ Σισέ, 3-0 στη Λάρισα




Σαν πραγματικός πρωταθλητής έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο «Αλκαζάρ», θριαμβεύοντας επί της Λάρισας με 3-0 και δείχνοντας με την εξαιρετική του απόδοση ότι είναι αποφασισμένος να επανέλθει στους τίτλους ύστερα από έξι χρόνια. Ο Σισέ ήταν αυτός που, με δύο γκολ-καρμπόν (εξαιρετικά πλασέ με εξωτερικό φάλτσο) στο 45΄ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη νίκη, την οποία ολοκλήρωσε ο Νίνης με κοντινό πλασέ στο 82΄. Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός, έχοντας εξαιρετική απόδοση από το 20΄ και μετά, αδικείται από το σκορ, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έπεισε ότι δικαιούνταν κάτι καλύτερο.

Πηγη:www.protothema.gr

Πεντάρα ο Ολυμπιακός (video), γκέλα ο ΠΑΟΚ





Με «πεντάρα» στο άδειο -λόγω τιμωρίας- «Καραϊσκάκη» ξεπέρασε ο Ολυμπιακός το εμπόδιο του Λεβαδειακού, επιβληθείς του αντιπάλου του με το εντυπωσιακό 5-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 με κεφαλιά του Μπέλμπεργκ στο 17΄ και πλασέ του Ντάρμπισιρ στο 37΄, αλλά οι Βοιωτοί ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με πολύ ωραίο γκολ του Ταραλίδη στο 32΄. Ωστόσο, ο Ντάρμπισιρ στο 53΄ με βλεο πλασέ απλοποίησε τα πράγματα, για; να κλείσει το σκορ με δύο γκολ ο Μήτρογλου (με θεαματική λόμπα στο 83΄ και κεφαλιά στις καθυστερήσεις).

Πηγη:www.protothema.gr

Σαρανταήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Νίκου Κακαουνάκη



Στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Κισάμου στα Χανιά τελέσθηκε την Κυριακή το μνημόσυνο στη μνήμη του Νίκου Κακαουνάκη, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου.
«Όπως δήλωσε και η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη», ο Νίκος Κακαουνάκης χάθηκε άδικα και πιστεύω ότι πολλά από τα παραδείγματά του θα πρέπει να τα θυμόμαστε όλοι μας.
«Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε την δική του ιστορία. Ήταν ένας γνήσιος Κρητικός ξεκάθαρος, ένας δημοσιογράφος που πρόβαλε την Κρήτη και την Ελλάδα,», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες





Η απόφαση των αγροτών ύστερα από τη σύσκεψη που είχαν την Κυριακή το μεσημέρι στον Τίρναβο, ήταν να παραμείνουν στα μπλόκα.
Οι παραγωγοί εκτίμησαν τη μέχρι τώρα πορεία των αγώνων και αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να κάνουν πίσω, παρά τις πιέσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Σερρών Γιώργο Κασάπογλου, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων που παραμένουν στα μπλόκα, θα βρεθούν το μεσημέρι στη Νίκαια και από εκεί θα επιδιώξουν να συναντήσουν την Τρίτη την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Οι αγρότες πρόκειται να συναντηθούν την Τρίτη με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.