DavosBlog

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Πρόβλημα 17 ετών λύνει η Microsoft

Η ενημέρωση ασφαλείας των Windows για το μήνα Φεβρουάριο θα περιλαμβάνει τη λύση για ένα πρόβλημα που ακολουθεί το γνωστό λειτουργικό εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια.
Το πρόβλημα αρχικά εμφανίσθηκε στα Windows NT 3.1, ενώ μεταφέρθηκε διαδοχικά σχεδόν σε όλες τις νέες εκδόσεις του λειτουργικού που κυκλοφόρησαν από τότε. Η ενημέρωση ασφαλείας θα αντιμετωπίσει 25 ακόμη κενά στα Windows, πέντε από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «κρίσιμα».
Το… αρχαίο πρόβλημα εντοπίστηκε από ερευνητή ασφαλείας στη Google τον Ιανουάριο του 2010 και αφορά μία εφαρμογή που επιτρέπει στις νεότερες εκδόσεις των Windows να τρέχουν πολύ παλιά προγράμματα. Ο Τράβις Όρμαντι βρήκε ένα τρόπο να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό στην εφαρμογή στα Windows XP, Windows Server 2003 και 2008, καθώς επίσης στα Vista και Windows 7.
Η ενημέρωση ασφαλείας θα διορθώνει ακόμη διάφορα σφάλματα στις εκδόσεις Office XP, Office 2003 και Office 2004 για υπολογιστές Macintosh.
Τον Ιανουάριο του 2010, η Microsoft εξέδωσε μία έκτακτη ενημέρωση για ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στον Internet Explorer, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε και στις επιθέσεις προς την Google.

Πηγη:www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου