DavosBlog

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

18 σπατάλες χρόνου

Η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάς σε λάθος πράγματα. Μάθε πού δεν πρέπει να αφήνεις το ρολόι σου να τρέχει.

1. Στη λάθος γυναίκα. Το να μένεις με μία γυναίκα μόνο και μόνο επειδή έχεις το σίγουρο σεξ είναι σαν να θέλεις να βρίσκεσαι στην εντατική ενός νοσοκομείου επειδή προσφέρουν δωρεάν σοκολατάκια. Και τις περισσότερες φορές δεν είναι καν νόστιμα. 
2. Στο να έχεις πονοκέφαλο. Δεν υπάρχει λόγος να υποφέρεις και να περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα περάσει. Γι' αυτόν το λόγο υπάρχουν τα παυσίπονα. Αν η συχνότητά του είναι μεγάλη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μία επίσκεψη στον παθολόγο σου.
3. Στα σχόλια του blog που βρέθηκε στο δρόμο σου. Το Ιντερνετ δεν είναι μόνο μία άβυσσος πληροφοριών. Είναι ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο χωνευτήρι του ελεύθερου χρόνου σου. Ποτέ δεν θα τελειώσουν αυτά που θέλεις να διαβάσεις. Κάνε τις επιλογές σου και μη χάνεσαι σε σελίδες που δεν έχουν τίποτε να σου προσφέρουν.
4. Στον τέταρτο γύρο από σφηνάκια. Το τρίτο από το τέταρτο σφηνάκι ίσως είναι η διαφορά μεταξύ μίας ευχάριστης βραδιάς και μίας κατεστραμμένης επόμενης ημέρας. Μείνε λοιπόν στο τρίτο, για να μην πετάξεις μία μέρα του χρόνου στα σκουπίδια. 
5. Στα τηλεοπτικά ριάλιτι. Οχι, η πραγματική ζωή είναι έξω από το κουτί. Η δύναμη της τηλεόρασης όλα τα μεγαλοποιεί κι εσύ χάνεις αρκετές ώρες, που βρίσκεσαι σε αδράνεια. 
6. Στην τηλεόραση. Για όλα τα παραπάνω συν το ζάπινγκ. Οταν αλλάζεις συνεχώς κανάλια, δεν βλέπεις τίποτα και απλώς περνάνε λεπτά από τη ζωή σου, που κάτι θα μπορούσες να είχες προσφέρει στο εαυτό σου.
7. Στα κακά remake. Είναι προτιμότερο να δεις ακόμα μία φορά την original ταινία.
8. Στην κίνηση μες στο αυτοκίνητο. Καλύτερα να περπατήσεις δύο ώρες πάρα να κάτσεις μία ώρα μες στο αυτοκίνητο - όσο καλό κι αν είναι το cd που έχεις στο player σου.
9. Σε πολιτικούς τσακωμούς. Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις τη γνώμη του άλλου. Αν λοιπόν δεις ότι δεν μπορείς να συζητήσεις, απλώς σήκω και φύγε.
10. Ασκοπα μίτινγκ. Οι συναντήσεις είναι για να βοηθούν τη δημιουργικότητα, αλλά πάνω απ� όλα την παραγωγικότητα. Αν αυτά γίνονται χωρίς να υποστηρίζονται από το αντίστοιχο έργο, είναι απλώς άλλος ένας τρόπος για να χάνεις το χρόνο σου.
11. Να περιμένεις την αύξηση. Κανείς δεν θα σου τη δώσει από μόνος του. Κάνε τις κινήσεις που πρέπει και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Ζήτα αυτά που σου αξίζουν.
12. Να κοιτάς την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ. Αν είναι να σου τύχει, θα το δεις στην εφημερίδα, θα το ακούσεις στο ραδιόφωνο, θα το μάθεις στο πρακτορείο που παίζεις.
13. Στο νέο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν. Τη μανιέρα του Μπράουν την έμαθες. Αν θες να μάθεις ιστορία, αγόρασε βιβλία γραμμένα από ιστορικούς. Αν πάλι θέλεις πλοκή, διάλεξε Στίβεν Κινγκ. 
14. Σε αρραβώνες. Η συγκατοίκηση είναι πολύ πιο χρήσιμη.
15. Σε διακοπές με ανθρώπους που δεν κάνεις παρέα. Είναι ο πολυτιμότερος χρόνος που έχεις από τις 365 μέρες του έτους. Πρέπει να τις περνάς όπως ακριβώς θες εσύ.
16. Στο φτηνό κρασί. Η ζωή είναι ανεκτίμητη για να την περνάς φτηνό κρασί. Επίσης, η διαφορά μεταξύ του ακριβού και του φθηνού κρασιού είναι τεράστια, όχι μόνο μερικά ευρώ που μπορεί να χωρίζουν τα δύο μπουκάλια.
17. Στη ζήλεια. Χαλάς τον ψυχισμό σου χωρίς να μπορείς να αλλάξεις τίποτα γύρω σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σε λυπούνται.
18. Σε προκαταρκτικά με call girl. Κανένα σχόλιο, ελπίζω να καταλαβαίνεις.

Πηγη:www.menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου