DavosBlog

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Θεραπεία σταματά τον πόνο στα ευαίσθητα δόντια




Μία νέα θεραπεία αντιμετωπίζει την οδοντική ευαισθησία, όπως αποκαλείται επιστημονικά ο πόνος των ευαίσθητων δοντιών που εκδηλώνεται μετά την κατάποση κρύου ή ζεστού και με το βούρτσισμά τους. Το πρόβλημα είναι υπερβολικά συχνό για έξι στους δέκα Έλληνες, ενώ είναι πιο έντονο σε νέους ανθρώπους. Η σωτήρια λύση είναι μία καινοτόμος οδοντόκρεμα, που βασίζεται στο αμινοξύ αργινίνη, το οποίο βρίσκεται φυσιολογικά στο σάλιο, αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα στη… ρίζα του.

«Η οδοντική υπερευαισθησία παρότι δεν είναι νόσος, προκαλεί έντονη ενόχληση και επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Πρόκειται για έναν αιφνίδιο παροδικό πόνο, που προκαλείται από την εκτεθειμένη οδοντίνη όταν υπάρχει θερμικό, χημικό ή ωσμωτικό ερέθισμα. Η επαφή με τον κρύο αέρα, με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα γλυκό μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο. Αντίστοιχα, το άγγιγμα ενός οδοντιατρικού εργαλείου κάνει μια επίσκεψη ρουτίνας στον οδοντίατρο αφόρητη! Αυτή η δυσφορία μπορεί να οδηγήσει τους πάσχοντες στο να αποφεύγουν τον τακτικό έλεγχο με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την επιδείνωση των προβλημάτων του στόματος. Ένας επιπλέον παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει υπερευαισθησία είναι η λεύκανση ενώ η αντιμετώπιση του προβλήματος σε καθημερινή βάση εστιάζεται στο σύμπτωμα που είναι η ανακούφιση από τον πόνο» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Προληπτικής Οδοντιατρικής και Περιοδοντολογίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Τσαλίκης, σε ενημερωτική εκδήλωση για την «Οδοντινική Υπερευαισθησία».

Αποτελεσματική αντιμετώπιση της οδοντινικής υπερευαισθησίας αλλά και πρόληψη του πόνου που προκαλείται προσφέρουν προϊόντα που περιέχουν την καινοτόμο τεχνολογία Pro-Argin™, η οποία περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται φυσιολογικά στο σάλιο και μια αδιάλυτη ένωση ασβεστίου με τη μορφή ανθρακικού ασβεστίου. «Τα συγκεκριμένα προϊόντα ενισχύουν την προσέλκυση ασβεστίου στην επιφάνεια της οδοντίνης προκειμένου να σχηματιστεί μια στιβάδα πλούσια σε ασβέστιο. Αυτή η προστατευτική στιβάδα προκαλεί αποτελεσματική έγκλειση των ανοικτών οδοντινοσωληναρίων που οδηγούν στα νεύρα των ευαίσθητων δοντιών. Έτσι, εμποδίζεται η έκθεσή τους σε ζέστη, κρύο, αέρα και πίεση, παράγοντες που διεγείρουν τα νεύρα, προκαλώντας το αίσθημα του πόνου» εξήγησε τον τρόπο δράσης του νέου προϊόντος ο ειδικός.

Πηγη:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου