DavosBlog

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η λίστα του killer


Θες να σκοτώσεις τα περιττά κιλά σου; Τότε πρέπει να αρχίσεις να ψωνίζεις πιο έξυπνα ξεκινώντας από σήμερα.

Φτιάξε λίστες
Δεν μπορείς να ξεκινήσεις με τη σκέψη ότι θα αγοράσεις «υγιεινές» τροφές. Σκέψου τι πρόκειται να φας τις επόμενες ημέρες και γράψε το σε ένα χαρτί. Θα γλιτώσεις χρόνο, χρήμα και θερμίδες, αφού θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να αγοράσεις κάτι αυθόρμητα.

Πέρνα το χρόνο σου στα φρέσκα
Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν τη βάση της λίστας σου. Οσο πιο πολλά ζαρζαβατικά ψωνίζεις τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να τα φας. Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά, λόγω του ότι περιέχουν πολύ νερό και φυτικές ίνες αλλά ελάχιστες θερμίδες, είναι τα πιο δυνατά όπλα σου κατά της παχυσαρκίας. Σε γενικές γραμμές, το 50% του καροτσιού (ή καλαθιού) πρέπει να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά.

Πάρε το εύκολο
Αγόρασε αυτό που πραγματικά θα φας. Με λίγα λόγια, μπορείς να διευκολύνεις τον εαυτό σου αγοράζοντας έτοιμες κομμένες και πλυμένες σαλάτες, κατεψυγμένα λαχανικά, ακόμα και λαχανικά κονσέρβας. Αλλωστε κι αυτά έχουν σχεδόν την ίδια διατροφική αξία με τα φρέσκα. Οσο πιο πρακτικό τόσο το καλύτερο. Εχεις πιο πολλές πιθανότητες να φας μία σαλάτα αν είναι έτοιμη και πλυμένη παρά αν πρέπει να την πλύνεις και να την κόψεις μόνος σου.

Stay focus
Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν τα φρέσκα προϊόντα στην περίμετρο ή στον κάτω όροφο μαζί με επικίνδυνα προϊόντα στους εσωτερικούς διαδρόμους. Εκεί μπορεί να σου κουνάνε το χέρι οι σοκολάτες, τα πατατάκια κι άλλες παχυντικές τροφές με πιο πολλά λιπαρά και σάκχαρα. Απόφευγε αυτούς τους διαδρόμους και θα αποφύγεις και τους πειρασμούς. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κινείσαι περιμετρικά με βάση τη λίστα προϊόντων.

Πηγη:www.menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου