DavosBlog

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Aνάκληση Aprilia RSV4 στις ΗΠΑ

 
Το Piaggio Group των ΗΠΑ τελικά προχώρησε στην ανάκληση των Aprilia RSV4, τα οποία αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην μπιέλα.

Η εταιρεία διαπίστωσε το πρόβλημα και το θετικό είναι πως μόνο ένας περιορισμένος αριθμός μοτοσικλετών επηρεάστηκε από το συγκεκριμένο θέμα με το εξάρτημα του κινητήρα.

Στη χώρα μας δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής πρόβλημα στα RSV4 που έχουν πουληθεί. Η Piaggio Hellas παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αν υπάρξει κάποια ενημέρωση στο ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρίας, οι πελάτες θα ενημερωθούν άμεσα.

Η ανακοίνωση της Piaggio USA είναι η εξής:

Περιγραφή:
Η Piaggio προχωράει στην ανάκληση συγκεκριμένων μοντέλων Aprilia RSV4 Factory και RSV4R του 2010, τα οποία κατασκευάστηκαν ανάμεσα στις 2 Ιουλίου 2009 και τις 30 Οκτωβρίου του 2009. Στην κατασκευή των συνδετικών ράβδων (μπιέλες), η διαδικασία ευθυγράμμισης των ράβδων για να ακολουθηθούν οι προδιαγραφές προκάλεσε τέντωμα των ράβδων η οποία επηρέασε την ισχύ τους και την αξιοπιστία τους.

Συνέπειες:
Οι συνδετικοί ράβδοι (μπιέλες) μπορεί να μη δουλέψουν και να προκαλέσουν πρόβλημα στον κινητήρα, κάτι που θα οδηγήσει σε έλλειψη ελέγχου της μοτοσικλέτας από τον αναβάτη, πιθανή πτώση, τραυματισμό ή και θάνατο.

Επιδιόρθωση:
Η Piaggio θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες και θα αντικαταστήσει τους κινητήρες χωρίς χρέωση. Η ανάκληση αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου 2010 (στις ΗΠΑ).
Πηγη:www.ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου