DavosBlog

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Κινδυνεύει ο Έβρος



Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ και η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σε συναγερμό έχει τεθεί ο νομός Έβρου, με τη Νομαρχία να προχωρά στην εφαρμογή του σχεδίου Ξενοκράτης, καθώς η σταθμή των νερών του ποταμού Έβρου έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο και όλοι είναι σε επιφυλακή. Το όριο επιφυλακής είναι 4,70 μέτρα και η στάθμη του νερού αυτή τη στιγμή έχει αγγίξει τα 4,95 μέτρα.

Η κακοκαιρία ξεκινάει από το μεσημέρι τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ισχυρούς νότιους άνεμους στο Ιόνιο ως και επτά μποφόρ. Την Τετάρτη αναμένεται να σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη


Στη Μακεδονία και τη Θράκηπροβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην ανατολική Μακεδονία. Οι νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2  έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο από το απόγευμα οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά από το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα παρουσιάσουν ύφεση, αλλά από το βράδυ θα αυξηθούν οι νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγη:www.neswsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου