DavosBlog

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Φυσικά σιρόπια για τον πονόλαιμο

Με τα πρώτα ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου πάρτε τα μέτρα σας και αντιμετωπίστε τα αποτελεσματικά. Με φυσικές θεραπείες χωρίς καμία παρενέργεια. 

Φυσικά σιρόπια για τον πονόλαιμο
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι μια γαργάρα με αλατόνερο και λεμόνι που απολυμαίνει τον λαιμό. Αν προτιμάτε μπορείτε να κάνετε γαργάρα με μια κουταλιά μηλόξιδο διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό. Δοκιμάστε και τη συνταγή που σας προτείνουμε με συστατικά που μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή και να αποφύγετε την επιδείνωση.
Φυσικά σιρόπια για τον πονόλαιμο
Αναμείξτε: 1 φλιτζάνι ζεστό αφέψημα από φασκόμηλο με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά μηλόξιδο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γεράνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από τζίντζερ και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Κάντε γαργάρες με το υγρό τρεις φορές την ημέρα.
Αν ο πονόλαιμος συνοδεύεται από συμπτώματα γρίπης δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή που καταπολεμάει τα μικρόβια, για να κάνετε γαργάρες στη διάρκεια της ημέρας.
Αναμείξτε ένα φλιτζάνι ζεστό αφέψημα από φασκόμηλο ή θυμάρι με 1 κουταλιά μηλόξιδο, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από γεράνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από πεύκο, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι και 1 κουταλάκι μέλι. Ανακινήστε καλά για να ανακατευτούν όλα τα υλικά. Μην πιείτε τίποτα για μισή ώρα μετά τη γαργάρα.
Αν δεν σας βολεύει η λύση της γαργάρας επειδή είστε έξω, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πρακτικό σπρέι που μπορείτε να πάρετε μαζί σας και να ψεκάζετε τον λαιμό σας εσωτερικά τρεις φορές την ημέρα.
Αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι αφέψημα από χαμομήλι με 1 κουταλιά μηλόξιδο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο από γεράνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο από τεϊόδεντρο και μια κουταλιά μέλι. Βάλτε το υγρό σε έναν γυάλινο ψεκαστήρα και ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Πιέστε δύο φορές το σπρέι ώστε το υγρό να φτάσει στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Μην πιείτε τίποτα αμέσως μετά τη γαργάρα για μισή ώρα.
Η σωστή διατροφή
Οταν υποφέρετε από πονόλαιμο καλό είναι να πίνετε πολλά υγρά στη διάρκεια της ημέρας, όπως ζεστά ροφήματα από βότανα, χυμούς φρούτων και σούπες. Το τσάι από τζίντζερ και ο χυμός λεμονιού με ζεστό νερό είναι ιδανικές λύσεις.
Φροντίστε η διατροφή σας να περιλαμβάνει άφθονες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και ψευδάργυρο, όπως ανανά, φράουλες, πορτοκάλια, ακτινίδια και γκρέιπφρουτ. Συμπληρώστε το καθημερινό σας μενού με αβγά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ξεπεράσει πιο γρήγορα τα συμπτώματα. Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά όσο διαρκούν τα συμπτώματα του πονόλαιμου και της γρίπης.

Νέλλη Παρασκευοπούλου
Πηγη:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου