DavosBlog

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Να διατηρήσουμε την συγκέντρωσή μας"

Ανακουφισμένος από το γεγονός ότι ο Αρη απέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου εμφανίστηκε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος δήλωσε: "Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας. Δεν θέλω να κάνω ανάλυση του αγώνα, διότι βάσει της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο αλλά για ένα θέμα λοταρίας. Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, ενώ δεν θεωρώ ότι άξιζε στην ομάδα μου να φύγει ηττημένη από το συγκεκριμένο γήπεδο, διότι ελέγξαμε τον ρυθμό και κυνηγήσαμε το γκολ με κάθε τρόπο. Παρότι βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση, δεν σκύψαμε το κεφάλι και είναι σαφές ότι σιγά - σιγά ανακτάμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που θέλω, δεν θα μπορούσε όμως λόγω του αγωνιστικού χώρου".

Ο Κούπερ ρωτήθηκε για τις αποφάσεις του διαιτητή Δαλούκα, όπου πιστός στις συνήθειές του απάντησε ότι "σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να μιλάς. Ολοι έχουμε το δικαίωμα στο λάθος. Προσωπικά βλέπω το ποδόσφαιρο σαν κάτι καθαρό και αγνό. Δηλαδή, ότι δεν κρύβεται κάτι πίσω από μια απόφαση κι αυτό επιδιώκω να περάσω και στους παίκτες". Σε ότι αφορά την τακτική που ακολούθησε, παραδέχθηκε ότι "λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, είχα δώσει εντολή στους παίκτες μου να παίξουν με γεμίσματα, ούτως ώστε να βγαίνουμε μπροστά", είπε.
"Αντίθετος σε οποιαδήποτε εκδήλωση βίας"Σχετικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στον πάγκο του Αρη, απάντησε ότι "είμαι 100% αντίθετος σε οποιαδήποτε εκδήλωση βίας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα. Υπάρχει πάθος, το δέχομαι, αλλά δεν δικαιολογώ τέτοιες συμπεριφορές, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις προκαλέσει. Δεν θεωρώ ότι είναι υπερβολικό το να διαμαρτυρηθείς για ένα φάουλ που εκτιμάς ότι δόθηκε ή δεν δόθηκε. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έκανε αυτά που έκανε, είναι εκτός κλίματος και εκτός ποδοσφαίρου. Ημασταν τυχεροί που δεν τραυματίστηκε κάποιος στον πάγκο", είπε επί του περιστατικού ο Κούπερ και αναφέρθηκε στην ομάδα του, δεδομένου του ότι πλέον είναι το φαβορί για την πρόκριση, αφού παίζει στην έδρα της. "Προσωπικά θέλω να φτιάχνω ομάδες που θα κατεβαίνουν αλλά και θα παίζουν στο γήπεδο ως τα φαβορί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα στην έδρα μας. Εγώ θέλω από την ομάδα μου να έχει την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά ανεξαρτήτου αντιπάλου".
Μαντζουράκης: Επρεπε να προκριθούμε
Απογοητευμένος και δίχως όρεξη για πολλές κουβέντες εμφανίστηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης στην συνέντευξη Τύπου, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει πως για λίγα δευτερόλεπτα οι ακρίτες δεν πήραν το εισιτήριο για την τετράδα και θα πρέπει να παίξουν νέο 90λεπτο με τον Αρη, αυτή τη φορά, όμως στην έδρα του...
"Περιμέναμε ότι θα παίρναμε την πρόκριση. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και τη δικαιούμασταν, καθώς ήμασταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα", τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Ξάνθης και πρόσθεσε: "Ωστόσο, από μια φάση στο τέλος, ήρθε η ισοφάριση και πλέον θα πρέπει να λύσουμε τις διαφορές μας με τον Αρη σε νέο παιχνίδι. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, οι οποίοι έπαιξαν καλά πάνω σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο".

Νέτο: Η ομάδα μου είναι άξια συγχαρητηρίων
Διπλά χαρούμενος εμφανίστηκε ο Ντάρσι Νέτο, ο οποίος γλίτωσε ουσιαστικά την ομάδα του από τον αποκλεισμό. "Δεν θέλω να σταθώ σε κάποια πράγματα που συνέβησαν στο γήπεδο, ούτε σε κάποια σφυρίγματα. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, αλλά η δική μου ομάδα είναι άξια συγχαρητήριων. Κατεβήκαμε με όρεξη και διάθεση και θεωρώ ότι η δική μας αγωνιστική συμπεριφορά ανταμείφθηκε στο τέλος με το γκολ που πετύχαμε. Η χαρά μου δεν περιγράφεται διότι καταλαβαίνω τι σημαίνει να φθάσει η ομάδα και πάλι στο να διεκδικήσει τον τίτλο, γιατί έχω χάσει έναν τελικό. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας, ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στην έδρα μας. Μπορούμε φθάσουμε ψηλά, γιατί η ομάδα έχεις τις ικανότητες".
Κόκε: Να παραμείνουμε ενωμένοι
Ο Σέρχιο Κόκε έκρινε ότι "είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρωθούμε και να πάμε βήμα-βήμα. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι", ενώ σχετικά με το παιχνίδι είπε πως "σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούσε παιχθεί ποδόσφαιρο. Η τύχη μας είχε γυρίσει την πλάτη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, εμείς το πιστέψαμε και τελικώς η τύχη μας ευνόησε και ισοφαρίσαμε. Πανηγυρίσαμε έντονα, ήταν ένα ξέσπασμα μας, γιατί προσπαθήσαμε πολύ στο γήπεδο και δεν μας έβγαινε".
Παπαδημητρίου: Αδικία να τρως γκολ στο τέλοςΑπογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα, ο Γιάννης Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι "είναι αδικία να δέχεσαι γκολ 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι από τον Άρη, που μας δημιούργησε μόλις μία ευκαιρία. Είναι απογοητευτικό να μην τα καταφέρνεις κατ' αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ ότι δείξαμε ότι θέλαμε περισσότερο τη πρόκριση. Ισως σε τέτοια γήπεδα, παίζουμε εμείς καλύτερα, όπως και να' χει όμως, δεν είναι δίκαιο", είπε και αναφέρθηκε στον δεύτερο αγώνα. "Για μένα, δεν έχει προβάδισμα κάποια ομάδα. Ούτως ή άλλως, όλοι οι αγώνες μας κρίνονται στις λεπτομέρειες. Για μας πάντως, ο τελικός είναι ο αγώνας του Σαββάτου".

Πηγη:www.sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου