DavosBlog

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Και οι θερμίδες στο... μενού

Τα εστιατόρια που δίνουν στον πελάτη την πληροφορία για το πόσες θερμίδες περιέχει κάθε πιάτο φαίνεται ότι τον ενθαρρύνουν να κάνει κράτει, λέει νέα επιστημονική δημοσίευση στο American Journal of Public Health.

Εκείνα που κάνουν ακόμα ένα βήμα, προσφέροντας στους πελάτες τους επιπλέον πληροφορίες όπως πόσες θερμίδες χρειάζεται να καταναλώνουν ημερησίως ανάλογα με το φύλο, την ηλικία κ.ο.κ. έχουν αποτέλεσμα τον ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο της όρεξης των πελατών. Τα αποτελέσματα της μελέτης ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου Yale στηρίζουν το κίνημα που θέλει να υποχρεώσει τις αλυσίδες εστίασης να παρέχουν πληροφόρηση για την περιεκτικότητα σε θερμίδες των γευμάτων τους. Το 2008, η Νέα Υόρκη ήταν η πρώτη πόλη που ζήτησε από τις αλυσίδες fast food και καφέ να ενσωματώσουν τις παραπάνω αλλαγές. Στη συνέχεια, ο νόμος αυτός ψηφίστηκε και στην Καλιφόρνια και πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Σήμερα το Κογκρέσο καλείται να αποφασίσει αν θα περάσει αυτό το νομοσχέδιο για την υγεία, που στόχο έχει να καταπολεμήσει την παχυσαρκία.

Πηγη:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου